Tutkijoiden yötä vietetään jälleen syyskuussa!

Suomen suurin tiedetapahtuma järjestetään taas tänä syksynä. Tutkijat avaavat ovensa kaikille tiedonjanoisille perjantaina 24.9.2021.

Kokonaisen päivän ja illan aikana yleisö pääsee tutustumaan erilaisten työpajojen, luentojen ja esitysten kautta tutkijoiden työhön. Tapahtumassa tuodaan esiin tutkijoita, heidän tekemää työtä sekä tieteen merkitystä arjessamme. Koko perheen tapahtumassa kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita monitieteellisen ohjelman pariin ihmettelemään ja oppimaan!

Tutkijoiden yö tapahtumia järjestetään ympäri Eurooppaa joka vuosi aina syyskuun viimeisenä perjantaina. Viime vuosina tapahtumat ympäri Suomea ovat keränneet kymmeniä tuhansia kävijöitä. Viime syksyn koronatilanteen takia kokonaan verkkoon siirretty tapahtuma tavoitti jälleen niin koululaisryhmiä kuin muutakin yleisöä.

Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietetään Suomessa muun muassa Jyväskylässä ja Turussa. Tutkijoiden yö pyritään järjestämään hybriditapahtumana yhdistellen virtuaali- ja live-esityksiä koronatilanne huomioon ottaen. Ohjelma ja lisää tietoa tapahtumasta tulee myöhemmin kesällä ja syksyllä. Ota meidät seurantaan sosiaalisen median kanavissa ja pidä korvat höröllä!

Tutkijoiden yö on osa Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -hanketta!

Tervetuloa syksyllä innostumaan tieteestä!

 

Lisätietoja:

Tapahtuman koordinaattori Janne Pakarinen
Jyväskylän yliopisto
janne.pakarinen@jyu.fi / 040 805 4900

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula
Jyväskylän yliopisto
liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

Viestintäharjoittelija Vilma Kärkkäinen
Jyväskylän yliopisto
vilma.e.karkkainen@jyu.fi / 050 307 6757