Tutkijoiden yötä juhlitaan taas syksyllä 29.9.2023

Vuonna 2023 Jyväskylän yliopisto viettää 160. juhlavuottaan, jolloin on syytä juhlia myös tiedettä! Suomen suurin tiedetapahtuma avaa taas ovensa syksyllä. Tutkijat toivottavat uteliaat kaikenikäiset kansalaiset tervetulleiksi tieteen pariin perjantaina 29.9.2023.

Tutkijoiden yö -tapahtumassa yleisö pääsee kokonaisen päivän ja illan aikana tutustumaan eri ohjelmanumeroiden kautta ihmeelliseen tieteeseen sekä tutkijoihin ja heidän työhönsä tieteen parissa. Monitieteellisenä tapahtumana Tutkijoiden yö tarjoaa laajan valikoiman ohjelmaa erilaisista työpajoista laboratorioihin, esityksiin ja luentoihin. Ohjelma on suunniteltu niin, että tekemistä löytyy niin kouluryhmille kuin muullekin yleisölle. Toivotamme kaikenikäiset tervetulleiksi osallistumaan tapahtumaan.

Tutkijoiden yötä vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina ympäri Eurooppaa. Viime vuonna Tutkijoiden yö järjestettiin kahden vuoden verkkototeutuksien jälkeen viimein livenä, ja tapahtuma keräsi tuhansia kävijöitä. Tänäkin vuonna tieteestä päästään nauttimaan paikan päällä kokeillen, kuunnellen ja ihmetellen.

Vuoden 2023 tutkijoiden yö järjestetään Jyväskylän lisäksi ainakin Tampereella ja Oulussa. Tapahtuman ohjelma ja tarkemmat tiedot julkaistaan kesän ja syksyn aikana. Ota meidät seurantaan sosiaalisessa mediassa, niin kuulet tärkeimmistä tiedoista ensimmäisten joukossa!

Tervetuloa syksyllä tieteen äärelle!

 

Lisää tietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula
Jyväskylän yliopisto
liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

Viestintäharjoittelija Tuulia ”Tupu” Riikonen
Jyväskylän yliopisto
tuulia.a.riikonen@jyu.fi / 050 4797517

Facebook: Tutkijoiden yö 
Instagram: @tutkijoidenyo
Twitter: @TutkijoidenYo