Tutkijoiden yö tulee jälleen syksyllä 30.9.2022

Suomen suurinta tiedetapahtumaa vietetään taas syksyllä! Tutkijat avaavat ovensa perjantaina 30.9.2022 kaikille uteliaille tieteenystäville vauvasta vaariin. Tänä syksynä tapahtumasta päästään pitkästä aikaa nauttimaan taas livenä.

Tutkijoiden yö on koko perheelle suunnattu monitieteellinen tapahtuma, jossa tuodaan esille tutkijoita ja heidän työtään sekä tieteen merkitystä arjessamme. Tapahtuma tarjoaa koko päivän ajan ohjelmaa, jonka kautta yleisö pääsee tutustumaan tieteen ihmeelliseen maailmaan. Tarjolla on laboratoriovierailuja, työpajoja, luentoja ja esityksiä jokaisen tiedonjanoisen makuun. Ohjelmaa löytyy niin kouluryhmille kuin muullekin yleisölle. Kaikenikäiset ovat tervetulleita tapahtumaan oppimaan.

Tutkijoiden yötä vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina ympäri Eurooppaa erilaisten ohjelmanumeroiden merkeissä. Aikaisempina vuosina Tutkijoiden yö on kerännyt Suomessa kymmeniä tuhansia kävijöitä. Kaksi edellistä vuotta tapahtuma on järjestetty pääosin verkossa, mutta tänä syksynä, pitkän odotuksen jälkeen tapahtumasta päästään nauttimaan taas tuttuun tapaan livenä kaikkien turvallisuus tietenkin huomioiden.

Tänä vuonna Tutkijoiden yötä vietetään muun muassa Jyväskylässä, Oulussa ja Tampereella. Tapahtuman ohjelma ja tarkemmat tiedot julkaistaan kesän ja syksyn aikana. Ota meidät seurantaan sosiaalisessa mediassa, niin kuulet tärkeimmistä tiedoista ensimmäisten joukossa!

Tervetuloa syksyllä ihmettelemään ja oppimaan mitä mielenkiintoisimpia tieteenoivalluksia!

Lisää tietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula
Jyväskylän yliopisto
liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

Viestintäharjoittelija Kristiina Kivivuori
Jyväskylän yliopisto
kristiina.r.kivivuori@jyu.fi / 050 479 5574

Facebook: Tutkijoiden yö 
Instagram: @tutkijoidenyo
Twitter: @TutkijoidenYo