Tutkijoiden yö palaa jälleen syyskuussa 2019

Tutkijoiden yötä vietetään jälleen 11 eri paikkakunnalla syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9.2019 yhtä aikaa yli 300 muun Euroopan kaupungin kanssa. Koko perheelle suunnatussa ohjelmassa suurella yleisöllä on mahdollisuus vauvasta vaariin päästä kokemaan, miten tiedettä tehdään. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Tänäkin vuonna tapahtuman teemana on jäljet. Minkälaiset jäljet tiede jättää tähän yhteiskuntaan ja maailmaan? Kokonaisen päivän ja illan aikana ihmiset pääsevät tutkijoiden opastamana tutustumaan erilaisten työpajojen, luentojen ja tutustumiskierrosten kautta tutkijoiden työhön. Tapahtuman ideana on tuoda esiin tutkijoita, tutkijoiden tekemää työtä ja tieteen merkitystä jokapäiväisessä elämässämme mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla.

Miten ruoka voi olla ratkaisuna yhteiskunnan ja planeettaamme uhkaaviin haasteisiin? Miten kemian avulla voidaan ratkoa rikoksia? Entä oletko halunnut nähdä, mitä kiihdytinlaboratoriossa tehdään? Näihin kysymyksiin löydät vastaukset osallistumalla Tutkijoiden yöhön!

Tänä vuonna Tutkijoiden yön ohjelmaan voi Suomessa osallistua Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kokkolassa, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä, Sodankylässä, Tampereella ja Turussa. Monipuolisesta ohjelmasta vastaavat yhdeksän suomalaista yliopistoa, Ranskan instituutti ja Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.

Lisätietoja:

Koordinaattori Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Viestintäharjoittelija Reetta Kalliola, puh. 040 664 0612, reetta.j.kalliola@jyu.fi

https://tutkijoidenyo.fi/