Tutkijoiden yö koittaa jälleen syyskuussa

Tutkijoiden yö kutsuu kaikenikäiset tutustumaan tieteeseen ja tieteen tekemiseen. Syyskuun viimeisenä perjantaina (28.9.2018) järjestettävä tiedetapahtuma kokoaa tiedonnälkäiset 11 paikkakunnalla Helsingistä Sodankylään. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

Kiinnostaako sinua tulevaisuuden ruoka, robotit, avaruus tai terveys? Tapahtuma tarjoaa jokaiselle jotakin. Se pitää sisällään luentoja, esityksiä, kiertoajeluita, kilpa-autoajoja, työpajoja sekä vierailuja tutkijoiden työtiloihin. Erityisesti koululaisille on tarjolla paljon kiinnostavaa ohjelmaa.

Tämän vuoden ohjelman teemana on jäljet: tieteen jättämät jäljet yhteiskuntaan ja ihmisen jäljet maapallolla. Tänä vuonna vietetään myös kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta sekä muistellaan Suomen vuoden 1918 sisällissotaa, jotka molemmat näkyvät yön ohjelmatarjonnassa.

Tutkijoiden yö -tapahtumia on järjestetty syyskuun viimeisenä perjantaina sadoissa kaupungeissa eri puolilla Eurooppaa vuodesta 2005 lähtien. Suurelle yleisölle suunnatun tiedetapahtumakonseptin tavoitteena on tuoda esiin tutkijoita, tutkijoiden tekemää työtä ja tieteen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme mukaansatempaavalla tavalla. Tutkijoiden yö -tapahtumia tukee Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelman Marie Skłodowska-Curie -toimet.

Tänä vuonna Tutkijoiden yön ohjelmaan voi Suomessa tutustua Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kokkolassa, Kuopiossa, Oulussa,  Sodankylässä, Tampereella ja Turussa. Monipuolisesta ohjelmasta vastaavat yhdeksän suomalaista yliopistoa, Ranskan instituutti ja Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Lisätietoja:

Koordinaattori Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

www.tutkijoidenyo.fi