Sammakoita, virtuaalitodellisuuksia ja kiihdytinlaboratorioita Tutkijoiden yössä

Tutkijoiden yö Heurekassa 2016. Kuva: Anniina Nissinen

Tutkijoiden laboratorioiden ovet avautuvat jälleen syyskuun viimeisenä perjantaina 27.9.2019, kun Euroopan laajuista tiedetapahtumaa Tutkijoiden yötä vietetään Suomessa 11 eri paikkakunnalla. Tänäkin vuonna tarjolla on runsaasti työpajoja ja tekemistä erityisesti lapsille ja kouluryhmille.

 Tutkijoiden yö on koko perheen tapahtuma, jossa yhden päivän ja yön aikana niin lapset, nuoret kuin aikuiset pääsevät tutustumaan tieteeseen ja tutkijoiden työhön. Tutkijat järjestävät erilaisia työpajoja, luentoja ja esittelyjä työstään ja tutkimuksistaan ja yleisö pääsee myös itse kokeilemaan tiedekokeita. Viime vuonna tapahtumassa kävi ennätysmäärä yleisöä, yli 27 000 uteliasta vierailijaa.

Tänäkin vuonna tapahtuman teemana on jäljet. Tämä näkyy eri paikkakuntien ohjelmatarjonnassa mm. eläinten jälkien ja molekyylien tutkimisena ja ihmisten jättämien jälkien pohdiskeluna. Tieteen avulla voidaan mm. selvittää, minkälaisia jälkiä liikunta jättää ihmiskehoon ja minkälaisia ympäristöhaittoja lääkkeet tuottavat.

Osa kouluryhmille suunnatusta ohjelmasta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Tarkista ohjelmatarjonta ja ilmoittautumiset paikkakuntasi tapahtuman ohjelmasivulta. Tarjolla on kuitenkin myös runsaasti ohjelmaa lapsille ja nuorille, joihin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua.

Tutkijoiden yön paikkakuntakohtaiseen ohjelmaan voit tutustua ohjelmasivuillamme.

 Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.