RAHOITUSTA TUTKIJALIIKKUVUUTEEN

Haluatko edetä tutkijanurallasi tai etsitkö tiimiisi uutta osaamista? Hyödynnä EU:n Marie Skłodowska-Curie –rahoitusta!

EU:n tutkimuksen ja innovoinnin Horisontti 2020 -ohjelma ja Marie Skłodowska-Curie –toimet tarjoaa tutkijoille mahdollisuuden työskennellä kotimaansa tai oman sektorin ulkopuolella. Akateemisesti koulutettujen uramahdollisuuksia löytyy yliopistojen ja tutkimuslaitosten ohessa myös yrityksistä, sairaaloista ja kansalaisjärjestöistä. Rahoitusta voi hakea mikä tahansa organisaatio yhdessä tutkijan kanssa ja projektia voi ehdottaa mistä tahansa tieteenalalta. Rahoitusta on tarjolla eri tutkijanuranvaiheisiin alkaen tohtorikoulutuksesta. 

Viisi erilaista mahdollisuutta:

  • Innovative training networks: Kansainvälistä tutkijakoulutusta yhdessä yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yksityisen sektorin kanssa.
  • Individual Fellowships: post doc –tason tutkijoiden ja organisaatioiden välistä yhteistyötä valitun projektin parissa
  • Reasearch and Innovation Staff Exchange: Tutkimus- ja innovaatiohenkilöstön kansainvälinen ja sektorien välinen vaihto-ohjelma
  • COFUND: Alueellisten, kansallisten tai kansainvälisten ohjelmien yhteisrahoitus tutkijoiden koulutuksen, liikkuvuuden ja urakehityksen edistämiseksi.
  • European Researchers´ NIGHT: Euroopan laajuinen tiedetapahtuma

Tarkemmin Marie Skłodowska-Curie –mahdollisuuksista EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelmat verkkosivuilta ja kansallisilta NCP-yhteyshenkilöiltä

Satu Huuha-Cissokho, NCP
Suomen Akatemia
puh. +358 2953 35075
satu.huuha-cissokho (at) aka.fi

Hanna Vuorinen, NCP
Tekes
puh. +358 2950 55649
hanna.vuorinen (at) tekes.fi