Lahti

Lahden Tutkijoiden yö tarjoaa työpajoja alakoululaisille ja Science Slamin kaikille lahtelaismielisille tieteentekijöille. Tutustu Lahden ohjelmaan tarkemmin osoitteessa: www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/?itemid=1686&a=...

Lahden Yliopistokampus järjestää alakoululaisille työpajoja erityisesti LUMA-aiheisiin liittyen. Vierailulla oppilaat osallistuvat työpajoihin sekä tutustuvat yliopistokampuksen elämään ja tutkijoihin.  Ohjaajien johdolla koululaiset voivat esim. tehdä sokerisateenkaaren, hävittää koeputken, tehdä maidosta muovia, tutkia pohjaveden suodatumista jne. Lahden Yliopistokampus on suoraan yhteydessä kouluihin ja sopii työpajoihin osallistuvat ryhmät. Ryhmille järjestetään bussikuljetus Niemen kampukselle.

Torilla tapahtuu 16–19. Tule testaamaan upouutta Aktiiviliiviä, jonka avulla kehität ylävartalon lihaksia. Samalla voit ideoida uusia liikkuvia palveluja kaupunkilaisille. Rikostutkintaan pääset osallistumaan, sillä Lahdessa on tapahtunut rikos ja syyllinen on jättänyt jälkeensä todistusaineistoa. Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen pisteellä pääset ratkomaan rikosta yksinkertaisin rikostutkimusmenetelmin. Selvitätkö sinä, kuka on syyllinen.

Tutkijoiden yössä pläjähtää Science Slamin merkeissä perjantaina klo 18 ravintola Teerenpelissä. Silloin siellä ovat kilpaisilla lahtelaiset ja lahtelaismieliset tieteentekijät. Science Slam on tutkijoiden välinen kilpailu, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan mahdollisimman viihdyttävästi. Esiintyjiä on 4-5 ja aiheet vaihtelevat maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa kuuntelemaan ja ennen kaikkea arvioimaan – yleisön mielestä paras esitys palkitaan!