Tutustu asioiden internetiin Heurekassa!

29.9.2016

Asioiden internetistä sekä digitalisaation tuomista muutoksista on tulossa yhä kasvavissa määrin osa elämäämme töissä ja kotona, kirjoittavat Olli Kuusisto ja Anu Seisto VTT:n blogissa. VTT:n tutkijoiden kehittämiin asioiden internetin sovelluksiin pääsee tutustumaan Heurekan Tutkijoiden yössä

Esimerkiksi kodin applikaatiot voidaan yhdistää internetiin ja ne voivat tarjota tietoa monenlaiseen tarkoitukseen. Yksi tällainen esimerkki on digitaalinen äitiyspakkaus, joka antaa äideille mahdollisuuden seurata vauvojensa terveyttä.

Tutkijat ovat myös luoneet ”fiksun rollaattorin”. Rollaattori analysoi käyttäjän fyysistä kuntoa ja päivittäisiä aktiviteetteja. Esittelyssä on myös twiittaava kukkaruukku, joka ilmoittaa kastelutarpeesta mobiililaitteen välityksellä.

Entä mitä tarkoittaa TagItSmart? Kyseessä on projekti, jonka avulla voidaan seurata asioita ja esineitä asioiden seuraamisen painettujen antureiden avulla. Tämän keksinnön avulla on mahdollista seurata ostamiaan tuotteita, kuten esimerkiksi sitä, mistä ne ovat tulleet.

Lisää asioiden internetistä voit kysyä VTT:n tutkijoilta Heurekan Tutkijoiden yössä!